Reuters: İngiltere, uzun menzilli taarruzi İHA’larını Ukrayna’ya gönderecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz Hükümeti Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Başbakan Rishi Sunak ile görüşmek üzere ülkeye gelmesinin ardından İngiltere’nin Ukrayna’ya 200 km’den fazla menzile sahip yüzlerce yeni uzun menzilli taarruzi insansız hava aracını göndereceğini söyledi.

Reuters haberine göre, yapılan açıklamada, “Bugün Başbakan, İngiltere’nin yüzlerce hava savunma füzesi ve 200 kilometreden fazla menzile sahip yüzlerce yeni uzun menzilli taarruzi insansız hava aracı da dahil olmak üzere daha fazla insansız hava sistemi tedarikini onaylayacak.” dedi.

Tüm ekipmanın önümüzdeki aylarda teslim edilmesinin planlandığı bildirilirken, İngiltere’nin, Kiev’in Rus saldırganlığını püskürtmek için eylemlerini güçlendirmesine yardım etmeye kararlı olduklarını vurguladılar.

Bir gün önce İngiltere , Nisan ayında üzerinde anlaşmaya varılan çok sayıda Storm Shadow seyir füzesini Ukrayna’ya teslim etti. Bu, Ukrayna kuvvetlerine uzun zamandır beklenen karşı taarruz öncesinde uzun menzilli saldırılar gerçekleştirme yeteneği verecektir.

Ayrıca Londra, daha önce Ukrayna’ya Challenger 2 tankları için, seyreltilmiş uranyum içeren zırh delici mermiler de dahil olmak üzere binlerce mermi gönderdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com