Scholz, Avrupa’ya Ukrayna’nın hava savunmasını mevcut rezervlerden güçlendirme çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz, Avrupa'ya Ukrayna'nın hava savunmasını mevcut rezervlerden güçlendirme çağrısında bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa ülkelerini Ukrayna’nın hava savunmasını mevcut rezervlerden güçlendirmeye çağırdı.

Alman yayını Bild haberine göre Almanya’nın Ukrayna’ya rezervlerinden üçüncü bir Patriot hava savunma sistemi sağlayacağını hatırlatan Şansölye, “Bu bizim için mühimmat ve topçu sıkıntısı olan yerlere yardım etmeye hazır olduğumuzun çok açık bir işaretidir” dedi.

Scholz başkalarını da kendilerine katılmaya teşvik ederek “Çünkü yeni sistemler üretilene kadar bekleyemeyiz. Ukrayna’ya mevcut rezervlerden daha fazla hava savunma yeteneği sağlamalıyız” diye vurguladı.

Ukrayna’ya hava savunması

Ukrayna, Rus işgal güçleri tarafından sürekli bombalanıyor. Bu arka plana karşı Ukraynalı diplomatlar defalarca müttefiklerinden ek hava savunma sistemleri talep etti.

Bu talepler arasında balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip Patriot sistemi özel bir yer tutuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna en az yedi Patriot sistemi almak istiyor. Şu ana kadar yalnızca Almanya bir bataryanın teslim edildiğini duyurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com