Rusya Federasyonu’ndan nükleer tehditler: ABD, Putin’e ordusunu korumanın en kolay yolunu önerdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD tarafından, Rusya’dan gelen nükleer tehditlere yanıt olarak Vladimir Putin’e, askerlerini Batı silahlarından korumanın çok daha kolay bir yolu önerildi. “Birliklerini geri çek!”.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin stratejik iletişim koordinatörü John Kirby “Putin ve Rus yetkililer, Ukrayna’daki birliklerinin başka ülkelerde üretilen silahlarla vurulabileceğinden endişe ediyorlarsa, bundan kaçınmanın en kolay yolu birliklerini geri çekmektir” dedi.

Aynı zamanda saldırgan söylemlere rağmen ABD’nin şu anda Rusya Federasyonu adına nükleer silahların olası kullanımına ilişkin gerçek bir adım görmediğini de sözlerine ekleyerek “Büyük bir nükleer gücün liderinin nükleer bir cephanelik hakkında bilgi vermesi ve onun potansiyel kullanımına dair ipucu vermesi pervasız ve sorumsuz bir davranış. Açıkçası bunu şu anda izliyoruz ve geçmişte de çok yakından izlemeye devam ettik. Size şunu söyleyebilirim ki, Şu ana kadar bizi stratejik caydırıcılık pozisyonumuzu değiştirmeye zorlayacak pervasız söylemlere rağmen hiçbir şey görmedik” diye vurguladı.

Rusya Federasyonu’nun nükleer tehditleri

Putin önceki gün orduya taktik nükleer silahlarla tatbikat yapma talimatı vermişti. Tatbikatların başlama tarihi açıklanmadı, sadece “yakın gelecekte” yapılacağı biliniyor.

Kremlin temsilcisi Dmitriy Peskov‘a göre tatbikatlar “bazı Batılı yetkililerin kışkırtıcı açıklamalarına ve tehditlerine yanıt olarak” gerçekleştirilecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ISW analistleri de Kremlin’in Batı’da karar almayı amaçlayan bir refleksif kontrol kampanyası yürütmek için nükleer tehditler ve diplomatik manipülasyon kullandığını belirtiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com