Ukrayna’da yerel seçimler 2020 sonbaharından önce yapılabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yeni atanan Halkın Hizmetkarı Partisi başkanı ve Verkhovna Rada’daki siyasi güç grubu başkan yardımcısı Alexander Kornienko, 2020 sonbaharına kadar yerel seçimler yapılabileceğini açıkladı.

İnterfax ajansının verdiği haberde Kornienko, olağanüstü kongrede, “Yerel seçimlerin öncesinde yerel yönetim reformunun tamamlaması gerektiğine inanıyoruz. Yerel yönetim reformu Anayasa gereği yerel seçimlerden önceki 70 günden daha önce tamamlanmışsa, seçim daha önce de olabilir.” dedi.

Bakınız: Kiev belediye başkanlığı seçimleri 8 Aralık’ta gerçekleşebilir

Belki de yaz aylarında, belki baharın sonunda olacak, ama yerel seçimleri mümkün olan en kısa sürede yapmak istesek de yapmamalıyız. Cumhurbaşkanının bahsettiği yerel yönetimler reformunun bir mantığı var ve hepimiz bunu anlıyoruz. bunun tamamlanması gerekiyor, çünkü ülkenin yarısını kapsıyoruz. Bu süreci tamamlamamız gerekiyor ve sonrasında elbette yerel seçimler yapılacak.“dedi.

Kornienko, yerel yönetim seçimlerinin kesinlikle 2020’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com