Putin’den Ukrayna’ya % 25 doğalgaz fiyat indirim teklifi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirtildiğine göre, Rusya, Ukrayna için gaz fiyatını dörtte bir azaltabilir. Bununla birlikte, Putin bunun için bir takım şartlar sundu.

Tsn.ua’nın verdiği habere göre, Moskova, Ukrayna’nın Batı’dan temin ettiği gaz için ödediği bedeli “öldürmeye” bile hazır. Bununla birlikte, Rus lider, böyle bir indirimin olması için bir takım şartları sunuyor. Özellikle Kiev’in Avrupa’dan yapılan ters tedariklerin iptali ve tedariklerin doğrudan Rusya’dan yeniden başlatılması da dahildir.

Putin “Hem gazımızın Avrupa’ya geçişi sırasında Ukrayna ile çalışmaya, hem de Ukrayna’nın Avrupa’dan tersine bir yöntemle tedarik ettiği fiyattan daha düşük bir fiyata gazını tedarik etmesini sağlamaya hazırız. Geri dönüşün mümkün olduğunu herkesin anlamasını istiyorum. Doğrudan Ukrayna’ya gaz tedarik edeceğiz, fiyatı % 20 ve hatta yüzde 25 düşürmeye hazırız.” dedi.

Bakınız: Zelenskiy ile Putin müzakere masasına oturur mu?

Daha önce Naftogaz Genel Müdürü Yuri Vitrenko, Ukrayna tarafının Rusya ile gaz ilişkileri konusunda müzakere süreci talebini dile getirdi. Özellikle, Rusya’nın mahkemede iddialarını geçersiz kılma fikrini kategorik olarak redderek, bunun yerine ortak karar olasılığını kabul etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com