Kırımoğlu: Sonunda Rusya’da rejim değişikliği olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nda düşünce özgürlüğü gelir gelmez tüm süreçler çok hızlı bir şekilde işlemeye başlayacak ve bunun sonucunda rejim değişikliği gerçekleşecektir.

Kırım Tatar halkının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Rusya’da korku var, Rus olmayan halklar Ruslardan daha büyük baskı altında. Dolayısıyla mevcut durumda Rusya Federasyonu’ndaki herhangi bir hareketten bahsetmek zor. Birçoğu ülkeyi terk etmek zorunda kaldı: Münih ve Londra’daki Volga Tatarları, Çeçen halkının Londra’da sürgünde bir hükümeti var.” dedi.

Ona göre, Rusya Federasyonu’ndaki durumun daha da gelişmesi, kişilerin görüşlerini ifade etmenin ne ölçüde mümkün olacağına bağlı olacaktır.

Kırımoğlu “Sovyet döneminde baskılar da vardı ama üç yıllık perestroykada halk cepheleri yükseldi, ulusal hareketler canlandı. Ve Rusya’da, kişinin bakış açısını ifade etme özgürlüğü olduğu anda, bunun için hapse atılmayacakları zaman, her şey çok hızlı gerçekleşecek. Sonunda Rusya’da rejim değişikliği olacağını düşünüyorum” dedi.

Batılı ülkelerin bu konuda kafasının karıştığını kaydeden Kırımoğlu “Batı bir zamanlar Sovyetler Birliği’nin dağılmasına da karşıydı. Buranın nükleer bir ülke olduğunu düşündükleri için, nükleer silahların kimin eline geçeceğini, bazı kontrolsüz süreçlerin başlayacağını düşündüler. Yaklaşık olarak aynı ruh hali şimdi Batı ülkelerinde de var. Ancak SSCB’nin çöküşünden sonra bu tür korkular haklı çıkmadı ve bence Rusya Federasyonu’nun gelecekteki çöküşüyle de haklı çıkmayacaklar” diye düşünüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com