Zelenskiy: Savaş Rusya topraklarına geri dönüyor, bu doğal bir süreç

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, özellikle 30 Temmuz’da Moskova’da Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı’na ev sahipliği yapan binanın bulunduğu son vaka dahil olmak üzere, Rusya topraklarında saldırı uçağı kullanımının meşru olduğunu düşündüğünü ima etti.

Moskova’ya yapılan dron saldırısında Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı zarar gördü.

Cumhurbaşkanı, günlük yayınladığı videoda belirttiği gibi, Rus saldırganlığı savaş alanında başarısız oldu: Rus liderliğinin bir veya iki hafta sürmesini beklediği sözde “özel askeri harekatın” 522. günündeyiz.

Zelenskiy “Ukrayna güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç” dedi.

Aynı zamanda cumhurbaşkanı, geçen yıl olduğu gibi bu kışın da “Rus teröristlerin enerji sistemimize ve kritik tesislerimize hâlâ saldırabileceğinin” farkında olunması gerektiğini kaydetti.

Ülke genelinde yerel yönetimlerin yaz ve eylül aylarında olabildiğince aktif olmasının önemine vurgu yaparak “Yapılması gereken her şey yılın soğuk aylarından önce yapılmalıdır.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com