Rus rafinerilerine yönelik saldırıların etkisi: “Rusya’da yakıt fiyatları yüzde 30 arttı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moskova Ekonomi Yüksek Okulu’nun eski profesörü İktisat Doktoru Igor Lipsits, Rus petrol rafinerilerine yapılan saldırılar sonrasında borsada motor yakıtı fiyatının %30 arttığını belirtti.

Savaş sırasında iktisatçının işinin çok zor olduğunu ve çok çelişkili bilgilerin dolandığını belirten Lipsits “Çok güzel bir söz vardır; ‘savaşta ilk kurban gerçektir’… Rafineride kapasitenin yüzde 14’ünün kaybolduğunu söylüyorlar. Onarımın inanılmaz bir hızla devam ettiğini, her şeyin eski haline getirilmek üzere olduğunu söylüyorlar. Aynı zamanda dezenformasyon da olabilir. Bunu bilmiyoruz. Ama borsada motor yakıtı fiyatlarının yüzde 30 oranında artması bildiğim kadarıyla objektif bir tablodur” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ekonomist, bu tür verilerin bu alanda çalışan insanların pek de iyi bir ruh halinde olmadığını ve bir takım tehditler gördüklerini gösterdiğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com