Kiev 1 Mayıs’ta karantinayı zayıflatıyor: Ulaşım, restoranlar normal seyrine dönüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev, 1 Mayıs’ta “kırmızı” bölgeden ayrılabilir. Devlet Acil Durum Komisyonu tarafından bir karar alınır alınmaz toplu taşıma, özel geçiş kartları kullanılmasına gerek kalmadan her zamanki gibi çalışmaya başlayacaktır.

metro

Kiev Şehir Devlet İdaresi (KSCA) başkan yardımcısı Mikola Povoroznik tarafından belirtildiğine göre “Kırmızı” karantina bölgesi kısıtlamalarından ayrılma olduğunda, taşıma her zamanki gibi işleyecektir. Yani özel ulaşım modunda çalışma sona erecek ve toplu taşıma kullanmak için özel geçiş kartlarına gerek kalmayacak.

Kiev’in “kırmızı” bölgeden çıkışı aynı zamanda kafeler, restoranlar ve alışveriş merkezlerinin açılabileceği anlamına gelmektedir; toplu taşıma özel ulaşım rejiminden çıkarken. Çocuklar için anaokulları ve okullarla birlikte, yüksek eğitimin ise 5 Mayıs itibariyle yeniden başlayabileceği belirtildi.

Belediye başkanı Kliçko ise “Kısıtlamalar üzerine. Bu sabah Acil Durumlar Komisyonu başkentteki anti-epidemiyolojik önlemleri zayıflatma kararı aldı. Devlet Acil Durumlar Komisyonu’nun başkenti “kırmızı” bölgeden çekmeye karar vermesini umuyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com