Stepanov: “Sarı” karantina bölgesine geçecek bir sonraki bölge Kiev olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, Kiev’in yakında “kırmızı” dan “sarı” salgın bölgesine nakledileceğini söyledi.

Tüm göstergelerin şehirde fazlalık olmadığını gösterdiğinin; bu sebeple bir sonraki toplantıda Kiev’i “kırmızı” salgın tehlikesi seviyesinden çıkaracaklarını belirten Stepanov Ukrayna’nın koronavirüs hastalığının üçüncü dalgasından çıkmaya başladığını da kaydetti.

“Bu, ana epidemiyolojik göstergeler ve belirteçlerle kanıtlanıyor. Geçen haftaya göre vaka sayısı 92 binden 77 bine düşerken, hastaneye kaldırılan kişi sayısı yaklaşık 4 bin kişi azaldı. İnsidans oranı azalmaya başladı. Tüm bölgeler ve Kiev. Hastaneye yatış seviyesi ve yoğun bakım yatakların doluluk oranı sadece Donetsk bölgesinde yerleşik normları aşıyor ve % 69 durumda. Ülkedeki toplam yatak doluluğu % 52.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com