AB, Ukraynalı mültecilerin sürücü belgelerini kullanmasına izin vermeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’dan gelen sürücülerin, Ukrayna ehliyetlerinin tüm Avrupa’da tanınması durumunda AB’de ayrıca belge alması gerekmeyecek. Normalde mülteciler, sürücü belgelerini altı aydan fazla kullanamamaktadır.

Spiegel Alman hükümetine atıfta bulunarak AB Komisyonu’nun, Ukrayna ehliyetlerinin AB’de tanınmasına izin verecek özel kurallar getirmeyi planladığını yazdı.

Polonya, Ukraynalı mültecilere yardım ödemesini durduruyor

Raporda, “Ukraynalı mültecilere ve nakliye şirketlerine yardım etmek için AB Komisyonu, Ukrayna’dan alınan sürücü belgelerinin Avrupa çapında tanınması için özel düzenlemeler planlıyor.” denildi.

Spiegel, Almanya’da yapılacak bir direksiyon sınavının, Ukraynalı mülteciler için dil bilgisinin yanı sıra önemli maliyetler gerektireceğini belirtiyor. Geçerli bir ehliyet, Ukraynalıların iş bulmasına yardımcı olacaktır.

Genel bir kural olarak, Almanya’daki yabancıların AB üyesi olmayan ülkelerden gelen belgelerle en fazla altı ay boyunca seyahat etmelerine izin verilmektedir. Bundan sonrasında, Almanya’da bir ehliyet almaları gerekmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com