Ukrayna benzin istasyonlarında yakıtla ilgili durum değişmeye başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Akaryakıt fiyatlarının devlet düzenlemesinin kaldırılmasından sonra, Ukrayna akaryakıt istasyonlarındaki durum olumlu yönde değişmeye başladı. Akaryakıt bulunabilmesindeki durum ise tüm ülkede aynı değil.

Danışmanlık şirketi A-95 direktörü Sergey Kuyun, Ukrayna’daki akaryakıt varlığı ile durumun tekdüze olmadığını belirterek “Başkentte bariz bir gelişme: KLO ağı OKKO ve WOG’a aktif olarak bağlandı, AMIC’de yaşam belirtileri var. Benzin ve dizel artık uzun kuyruklar olmadan bulunabiliyor; ancak nerede benzin olduğunu aramanız ve bulmanız gerekiyor. Benzin 69 UAH’a ulaştı (en yüksek fiyata ulaşıldı mı?)” diye belirtti.

Birincil konut piyasası toparlanmaya başladı: Ukrayna genelinde fiyatlar dolar bazında artıyor

Kuyun, Batı bölgelerinde akaryakıt mevcudiyeti ile ilgili durumun nispeten iyi olduğunu ancak özellikle Doğu bölgeleri ve kısmen Güney bölgelerinde durumun iyi olmadığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna’da Nisan ayının son haftasında benzin istasyonlarında akaryakıt kıtlığı başladı ve hükümet 29 Nisan’da benzin ve motorin temel fiyatlarını %40-43 oranında artırdı.

17 Mayıs’ta hükümet, akaryakıt piyasasındaki fiyat düzenlemesini askıya aldı. Bakanlar Kuruluna göre, bu karardan sonra, dizel yakıt için beklenen marjinal fiyatlar litre başına 58 UAH’ı ve benzin için litre başına 52 UAH’ı geçmeyecek.

Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri de, şişirilmiş akaryakıt fiyatları sebebiyle benzin istasyonlarını kontrol etmeye başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com