Telegraph: Trump, Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için ayrıntılı bir plan geliştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Telergaph

ABD’nin eski başkanı ve Beyaz Saray’ın başkan adayı Donald Trump, Ukrayna’daki savaşın barışçıl bir şekilde sona ermesi için ayrıntılı bir plan geliştirdi, ancak bu plan seçimden önce açıklanmayacak.

Eski ABD başkanı, “Ukrayna’ya yardım etmeye çalışacağım, ancak Avrupa da oraya gitmeli ve işini yapmalı” dedi.

The Telegraph gazetesinde yazdığına göre Trump’a yakın bir kaynak “Bir plan var, ancak bunu kablolu haber ağlarıyla tartışmayacak çünkü o zaman tüm nüfuzunuzu kaybedersiniz” dedi.

Aynı zamanda yayının muhatabı, Trump’ın savaşı sonlandıracağına dair basit bir mesaja odaklanarak barıştan umutlu Amerikalı seçmenleri cezbetmeye çalışacağını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Gazete, Trump’ın geçtiğimiz günlerde NATO müttefiklerine mesajının “Ödemeyecekseniz o zaman tek başınasınız” şeklinde bir mesaj verdiğini hatırlatarak, Avrupa’nın “hem NATO hem de Ukrayna ile kendilerini kullandığını” ekledi.

Eski ABD başkanı, “Ukrayna’ya yardım etmeye çalışacağım, ancak Avrupa’nın da oraya gitmesi ve işini yapması gerekiyor.” diye ekledi.

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerinde Donald Trump‘ın zafer kazanması halinde Ukrayna’ya topraklarının bir kısmından vazgeçmesi yönünde baskı uygulayabileceği hatırlatılmalı. Bu nedenle “savaşı 24 saat içinde bitirmek” istediği iddia ediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com