Zelenskiy, Ukrayna’nın İsviçre’deki Barış Zirvesi’nde gündeme getireceği üç konuyu sıraladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelensky, Fransızlara askerlerinin "Ukrayna'da ölmeyeceğine" dair güvence verdi

İsviçre’de yapılacak Barış Zirvesi kapsamında Ukrayna üç ana konuyu gündeme getirmeyi planlıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Bogdan Hmelnitskiy’nin adını taşıyan Ukrayna Devlet Sınır Teşkilatı Ulusal Akademisi öğrencileriyle yaptığı görüşme sırasında, bunlardan birinin “hepimiz, hepimiz için” mahkum değişimi olduğunu söyledi.

Zelenskiy “Diğeri, enerji güvenliği ve nükleer güvenlik. Sonrasında serbest dolaşım meselesi var. Bu bizim gıda güvenliğimizdir, Karadeniz ile Azak Denizlerinin bloke edilmemesi meselesi ve iki konuyu içeren insani durum var: Tüm esirlerin değişimi ile Rusya’ya sınırdışı edilen Ukraynalı çocukların geri dönüşü” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy, zirveye katılan tüm ülkelerin bu konuları desteklemesi durumunda, Rusya tarafındaki ülkelerle arabuluculuk yoluyla ayrıntılı gelişmelerin yaşanacağını ve bunların çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Küresel Barış Zirvesi, 15-16 Haziran’da İsviçre’de gerçekleşecek uluslararası bir toplantı olup Ukrayna’da barışın sağlanması amaçlanacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba‘nın da belirttiği gibi Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırganlığın başladığı 2014 yılından bu yana her türlü barış müzakeresine ve girişimine sürekli müdahale etti, bu nedenle İsviçre’deki Küresel Barış Zirvesi’ne katılımı beklenmiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com