Yıllardır aranan Bulgar uyuşturucu baronu Ukrayna’da gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Interpol, 2016’dan beri Banev’i arıyor ama bulamıyordu. İtalya ‘da 20 ve Romanya’da 10.5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Banev Kiev’de yakalandı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, polisin Kiev’de yıllardır aranan ünlü uyuşturucu baronu Evelin Banev- Brendo‘yu gözaltına aldığını söyledi.

Interpol, 2016’dan beri Banev’i başarısız bir şekilde arıyor. En son 2018 yılında Bulgaristan Yüksek Mahkemesi tarafından uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İtalya ve Romanya’da uyuşturucu kaçakçılığından 20 ve 10.5 yıl hapis cezası da var.

Interpol tarafından aranan IŞİD üyesi Odessa bölgesinde gözaltına alındı

Temmuz 2013’te Milano’daki bir mahkeme Brendo’yu ilk kez 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylül 2015’te, İtalyan Yargıtayı cezayı bozdu ve Milano’daki Temyiz Mahkemesine geri gönderdi. Ancak 23 Mart 2016’da ilk kararı onayladı. Mart 2017’de Banev temyize gitti, ancak 20 yıllık cezası nihayet o yılın 8 Haziran’ında üçüncü mahkeme tarafından onaylandı.

Haziran 2016’da Bulgaristan’dan Romanya’ya 51 kg’dan fazla kokain ithalatını organize etmek suçundan Bükreş’teki bir mahkeme tarafından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir yıl sonra, Romanya başkentindeki Temyiz Mahkemesi cezasını 10 buçuk yıla indirdi.

Ukrayna’da yılın başından bu yana ilk kez deflasyon kaydedildi

Brando’nun adı medyada en son 2020’nin sonunda geçiyordu. Ardından İsviçre Başsavcılığı, Bulgar mafyasının karıştığı uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan kara para aklamayla ilgili 12 yıllık bir soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com