Alman bakan, Ukrayna’nın savaşa rağmen birçok şirket için ilginç bir pazar olmaya devam ettiğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB, Macaristan'ın direnişini aştı ve Ukrayna'ya 50 milyar avro mali yardım konusunda anlaştı

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı (BMZ) Svenja Schulze, Ukrayna’nın savaşa rağmen iş yapmak için cazip olmaya devam ettiğini söyledi. Alman siyasetçiye göre Ukrayna ekonomisinin önemli bir yönü de yolsuzluğun üstesinden gelmeye başlamasıdır.

Schulze “Mevcut çok zor duruma rağmen, Ukrayna birçok şirket için ilgi çekici bir pazar olmayı sürdürüyor. Ülkenin geniş bir bölgesinde üretim yapmak hâlâ mümkün. Ukrayna, AB üyeliğine aday; bu, şirketler için uzun vadeli bir argüman.” dedi.

Schulze ayrıca Alman-Ukrayna Dış Ticaret Odası’nın verilerine de atıfta bulundu; bu veriler, Rusya Federasyonu’nun büyük çaplı savaşından önce Ukrayna’da Alman sermayeli yaklaşık 2 bin şirketin faaliyet gösterdiğini gösteriyor.

Bakan, “Rus işgalinden sonra bile Ukrayna’daki faaliyetlerini tamamen durduran neredeyse hiçbir şirket yoktu. Onlar “ayaklarını kapıda tutuyorlar” çünkü buna değdiğini biliyorlar” diye güvence verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Özel sektörün “olumlu bir yatırım ortamına ve hukuki belirliliğe” ihtiyacı olduğunu belirterek şöyle dedi:

Almanya’nın ilgili reformların, özellikle de AB yolunda ihtiyaç duyulanların uygulanması sırasında Ukrayna’yı desteklemesinin nedeni budur.

Burada yolsuzlukla mücadele özellikle önemli. Uluslararası Şeffaflık Örgütü yakın zamanda yayınlanan çalışmasında, saldırgan ve uluslararası hukuku ihlal eden Rus savaşının hala tüm hızıyla devam etmesine rağmen Ukrayna şehir konseylerinde ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti. Ekonomi için olumlu sinyaldir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com