Kuleba’dan Papa’ya: “Bayrağımız mavi ve sarıdır”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Barış Formülü zirvesini düzenleme yönünde iyi bir hızla ilerliyoruz

Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, Papa Francis’in Ukrayna’nın “beyaz bayrak” cesaretini gösterip müzakere etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından yanıt verdi.

Kuleba, Twitter’da (X) şöyle yazdı:

En güçlüsü, iyiyle kötü arasındaki savaşta iyinin yanında yer alan, onları eşitlemeye çalışmayan, buna “müzakere” adını veren kişidir. Beyaz bayrak konusuna gelince, Vatikan’ın bu stratejisini 20. yüzyılın ilk yarısının tarihinden biliyoruz. Sizden tarihi hataları tekrarlamamanızı ve Ukrayna’yı ve halkını kendi yaşamları için verilen haklı mücadelede, tutarlı bir şekilde desteklemenizi rica ediyorum. Bayrağımız mavi ve sarıdır. Onun altında yaşar, ölür ve kazanırız. Başka bayrak kaldırmayacağız. Papa Francis’e barış adına sürekli dua ettiği için minnettarız. Avrupa’nın kalbinde iki yıl süren yıkıcı savaşın ardından bir milyondan fazla Ukraynalı katoliği, beş milyondan fazla grek katoliği, tüm hristiyanları ve tüm Ukraynalıları desteklemek için Ukrayna’ya apostolik bir ziyaret yapma fırsatı bulacağını umut etmeye devam ediyoruz.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Papa Francis, Ukrayna’nın “beyaz bayrak” dediği cesarete sahip olması ve müzakere etmesi gerektiğini söylemişti.

Francis’in sözlerinin geniş çapta yankı bulmasının ardından bir Vatikan sözcüsü, sözlerini açıklayan bir bildiri yayınladı ve özellikle “müzakerelerin asla teslimiyet olmadığını” belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com