Papa, Ukrayna’nın “beyaz bayrağı kaldırıp” Rusya ile müzakerelere başlamasının zamanının geldiğini söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Papa, Ukrayna'nın "beyaz bayrağı kaldırıp" Rusya ile müzakerelere başlamasının zamanının geldiğini söyledi

Papa Francis, Ukrayna’daki çatışmada kaybeden tarafın bunu kabul etme cesaretini bulması ve müzakereyi kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Reuters’in yazdığına göre Papa, bunu bir İsviçre televizyon ve radyo şirketiyle yaptığı televizyon röportajında belirtti .

Röportajda Francis’e, Ukrayna’nın Rus güçlerini geri püskürtmediği için teslim olması gerektiğini söyleyenler ile bunun Rusya’nın eylemlerini meşrulaştıracağını söyleyenler arasındaki tartışmadaki tutumu soruldu. Görüşmeyi yapan kişi soruda “beyaz bayrak” terimini kullanmıştır.

Francis, “Bu bir yorum. Ancak duruma bakan, insanları düşünen, beyaz bayrağı kaldırma ve müzakere etme cesaretine sahip olanın daha güçlü olacağına inanıyorum” dedi. “Müzakereler” kelimesi cesur bir kelimedir. Yenildiğinizi, işlerin yolunda gitmediğini gördüğünüzde müzakere cesaretine sahip olmanız gerekir” diyen Francis, müzakerelerin uluslararası güçlerin yardımıyla gerçekleşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Geçmişte müzakerelerin gerekliliği hakkında konuşmuş olmasına rağmen, Francis’in Ukrayna’daki savaşı tartışırken “beyaz bayrak” veya “yenilgi” gibi terimleri ilk kez kullandığına inanılıyor.

Francis, bu ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu belirterek, “Utanabilirsiniz ama bu (savaş) kaç ölüyle bitecek? Zamanında müzakere etmemiz, arabuluculuk yapabilecek bir ülke bulmamız gerekiyor” dedi.

Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasındaki barış müzakere çabaları

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaşın sona ermesi için Rusya Federasyonu’nun katılımıyla bir barış zirvesi düzenlemeye hazır olduğunu duyurdu. Aynı zamanda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilk küresel zirvenin Rusya Federasyonu olmadan İsviçre’de gerçekleşeceği yanıtını verdi.

Batı medyası, Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasında tam kapsamlı bir çatışmanın sona erdirilmesine yönelik gerçek müzakerelerin “başlamak için çok erken ” olduğuna ve müzakere süreci başladığında Kiev’in liderlik etmesi gerektiğine inanıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com