Ukrayna için zaman daralıyor: Cephedeki durum hakkında endişe verici tahminler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna için zaman daralıyor: Cephedeki durum hakkında endişe verici tahminler

Carnegie Endowment’tan askeri uzman Dara Massicot, Ukrayna’daki cephedeki mevcut durumu inceleyerek, Ukrayna ordusu açısından kötü gelişmelerin yaşanma ihtimalini öngördü.

Ukrayna ordusu, cephede iyi tedarik edilen Rusya’ya karşı kötü gelişmeleri önlemek için Batı’nın acil yardımına kritik derecede ihtiyaç duyuyor.

Askeri uzman Dara Massicot, Foreign Affairs’e verdiği röportajda söylediğine göre Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin gerekli miktarda mühimmat ve askeri teçhizatı elde etmek için zamanı azalıyor. Aynı zamanda Rusya, ekonomisini olabildiğince harekete geçirdi, eski ekipman stoklarını harcıyor ve mermi tedarikini organize ediyor.

Massicot, Batı’da sıklıkla söylendiği gibi Rusya’nın zayıflamadığını vurguladı. Rusya hala tehlikeli olmaya devam ediyor ve farklı eğitim seviyelerine sahip, seferber edilmiş insanlardan oluşuyor. Bu, 2024 kışının sonunda başlayan ve uzman tahminlerine göre bu yaza kadar devam edecek olan saldırılarla kanıtlanıyor.

Massicot, “Batılı askeri yardımda artış olmazsa ve Kiev’in stratejisinde ciddi değişiklikler olmazsa, Ukrayna’nın savaş alanındaki konumu belki de bu yaz bir dönüm noktasına ulaşana kadar kötüleşmeye devam edecek” diye düşünüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Dara Massicot, Rusya’nın uzun bir savaşa yetecek kadar insan kaynağına ve güçlü önlemlere sahip olduğuna inanıyor. Aynı zamanda Ukrayna’nın dolduramadığı asker sıkıntısı da var. Massicot ayrıca Batılı müttefiklerin gerekli miktarda yardım sağlamaması durumunda Rusların nerede daha aktif hale gelebileceğini de öngördü.

Ona göre işgalci ordu Donetsk bölgesindeki Pokrovsk’a ilerleyerek Kramatorsk ve Slavyansk’ı tehdit edecek. Zaporoje bölgesindeki baskı ve Orekhovo’daki çatışmalar da artabilir. Düşman için savaşmayı kolaylaştırabilecek düz bir arazi var.

Endişe verici öngörüsünü paylaşan Massicot “Ukrayna bu yıl desteklenmezse Rus ordusunun uzun vadeli zayıflığının bir önemi kalmayacak. Eğer Batı, özellikle de ABD, Ukrayna’daki cephe hattının bükülmeye veya kırılmaya devam etmesini istemiyorsa, yardımı acilen onaylamalı” Ve eğer Kiev çabalarına devam etmek istiyorsa, nasıl daha fazla emek yaratılacağı konusunda zor seçimler yapmak zorunda kalacak. Zaman daralıyor.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com