Şmigal: Ukrayna bu yıl “vizesiz gümrük sistemine” dahil olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, 25 Ağustos’ta Ortak Transit ve Kolaylaştırma Sözleşmeleri Ortak Komitesi’nin Ukrayna’yı 1 Ekim’den itibaren kendilerine katılmaya davet etmek için resmi bir karar aldığını bildirdi .

Ukrayna, sözleşmelere dahil olan 36. ülke olacak.

Vizesiz Gümrük Sistemi” uygulamasının Avrupa bölgesi ülkeleri arasındaki mal hareketini hızlandıracağını vurgulayan Şmigal “Ayrıca, gümrükte daha az bürokrasi, daha az suistimal fırsatı, komşu gümrük ofisleriyle gerçek zamanlı veri alışverişi sağlıyor. Vizesiz gümrükle seyahat, Ukrayna’da uygun ve şeffaf bir gümrük oluşturmak için kilit alanlardan biri.” dedi.

Herson bölgesi tamamen elektriksiz, susuz ve iletişimsiz kaldı

Başbakan ayrıca sınırda elektronik bir kuyruk oluşturulmasından, Avrupalı komşularla ortak kontrol noktalarının oluşturulmasından ve tüm kontrol noktalarında modern hizmet bölgelerinin oluşturulmasından bahsetti.

Şmigal “Ayrıca, gümrüklerin dönüştürülmesindeki merkezi rol, otomobillerin Dia aracılığıyla uygun gümrük işlemleri de dahil olmak üzere dijitalleşmesine dayanıyor.” dedi.

“Vizesiz Gümrük Sistemi” rejimi, Mart ayındaki “Vizesiz Enerji” ve “Ulaşım” ve “Vizesiz Ekonomi”den sonra bu yıl dördüncü olacak.

Başbakan, “Yıllar aldı, aylar içinde yapıyoruz. Bu nedenle, Ukrayna’nın 2024’e kadar AB üyeliğine hazır olacağından eminiz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com