Baykar, Bayraktar’ın Rusya’ya hiçbir şekilde satılmayacağını açıkladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Baykar şirketi, Bayraktar insansız hava araçlarının Rusya’ya satılmasının mümkün olmadığını, paranın ve hiçbir şeyin şirketin Ukrayna ile işbirliğini gölgede bırakamayacağını açıkladı.

Baykar genel müdürü Haluk Bayraktar BBC’ye verdiği bir röportajda şirketinin tamamen Rus saldırganlığından muzdarip Ukrayna’nın yanında olduğunu vurgulayarak “Para bizim için bir öncelik değil. İşimizde para ve maddi kaynaklar hiçbir zaman hedef olmadı. Ukrayna ile dostluğumuz ve işbirliğimiz uzun yıllardır devam ediyor. Bu nedenle, bize ne kadar para teklif edilirse edilsin, işbirliğimizi sürdüreceğiz. Bu durumda İHA’ları Moskova’ya teslim etmek söz konusu değil. Bu süreçte tüm desteğimiz tam olarak Ukrayna’nın yanında. Çünkü çok güçlü bir bağımız var ve Ukrayna çok haksız, agresif bir baskı altında. Bu nedenle, teklif ne olursa olsun, Ukrayna ile işbirliğimizi hiçbir şey gölgede bırakamaz, bu konudaki tavrımız nettir.” dedi.

Zelenskiy: Ukrayna NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörü aşılacak

Baykar’ın Ukrayna’da Bayraktar Akıncı ve Bayraktar Kızılelma yeni insansız savaş uçaklarının üretimini başlatmayı planladığını hatırlatmakta fayda var.

Bu amaçla, şirketin ortakları Ukrayna’da bir fabrika, bir araştırma merkezi ve bir ileri üretim merkezi inşaatına şimdiden başladı.

Ayrıca Baykar, Ukraynalıların Sergey Pritula vakfında topladığı para karşılığında üç Bayraktar’ı Ukrayna’ya ücretsiz vereceğini duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com