Zelenskiy: Ukrayna NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörü aşılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörü aşılacak

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın ABD’den NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörünün üstesinden gelineceğini söyledi.

Geleneksel bir akşam video yayınında konuşan Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi ve çok yapıcı, olumlu, oldukça uzun ve verimli geçtiğini kaydetti.

Ukraynalılar sert bir kışa hazırlanıyor. Isıtıcı talebi hızla arttı

Biden’e ve tüm ABD halkına silah yardımı ve Ukrayna’ya makro-finansal destekte liderlikleri için teşekkür eden Zelenskiy “Daha dün, Başkan Biden 6 milyar dolarlık bir paket üzerinde anlaştı: üçü savunma yardımı için, üçü Dünya Bankası sistemi aracılığıyla mali yardım için. Ve özellikle hava savunmasını bu pakete dahil ettiğiniz için size teşekkür ettim. Gerçekten emin olabiliriz Rus füze terörü Ukrayna, NASAMS uçaksavar sistemlerini aldığında üstesinden gelinir.” dedi.

24 Ağustos Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü’nde Biden, Ukrayna’ya yaklaşık 3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağladı. Aynı gün, Ukrayna, Dünya Bankası Güven Fonu’ndan ABD’den gelen 4.5 milyar dolarlık hibeden 3 milyar dolar aldı.

ABD’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi, mühimmatlı altı NASAMS hava savunma sistemini içermektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com