Herson bölgesi tamamen elektriksiz, susuz ve iletişimsiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson bölge konseyinin başkan yardımcısı Yuriy Sobolevskiy, bölgesel merkez de dahil olmak üzere çoğu Rus birlikleri tarafından işgal edilen Herson bölgesinde enerjinin, merkezi suyun ve iletişimin tamamen kesildiğini söyledi.

Sobolevskiy Telegram’da yazdığı mesajda “Herson bölgesi elektriksiz. Merkezi su kaynağı ve iletişim de yok. Bu ne anlama geliyor? Gündelik bariz rahatsızlıkların dışında, hastanelerde problemler söz konusu… Hangi durumda olduğunu söylemek zor. Acil durum jeneratörleri var ve onlar için yakıt stoku olup olmadığı da belirsiz.” dedi.

İşgalin başlangıcından bu yana Ukrayna, yaklaşık 17 milyar dolarlık Rus teçhizatını imha etti

Ayrıca, elektrik olmamasının perakende satış noktalarındaki bulunan gıda ürünlerinin bozulmasına yol açabileceğini ve bunun da bulaşıcı hastalıklar salgınına neden olabileceğini söyleyen Sobolevskiy “Ve bu sorunlarla birlikte bir bilgi boşluğu var, çünkü iletişim olmadan insanların doğru bir bilgi alma şansı yok. Orklar, elektriği iki gün içinde vereceklerini söyledi. Bu olmazsa her gün daha da kötüleşecek.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com