Ukraynalılar sert bir kışa hazırlanıyor. Isıtıcı talebi hızla arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Epicenter” ağındaki ısıtma ürünleri kategorilerine olan talep, özellikle yağlı ısıtıcılar için on kat artarken, 2021’deki aynı döneme göre elektrikli battaniyelere olan talepte 47 kat bir artış oldu.

Ukraynalılar önümüzdeki sert kışa hazırlanırken özellikle tüm elektrikli ısıtıcı kategorileri talepleri önemli ölçüde arttı. Biyo-şömine ve katı yakıt ekipmanlarının satışları üç kattan fazla, dizel jeneratörlerde altı kat, benzinli jeneratörlerde 1.5 kat talep artışı oldu.

ABD, savunmasını güçlendirmek için Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi sağlayacak

Epicenter, elektronik ürünler direktörü Angelina Burlakova, Ukraynalıların sadece bir sonraki ısıtma sezonunda olası tüm senaryolara karşı “kendilerini sigortalamak” istediklerini belirtti.

Ona göre, sonbaharda grivna döviz kurundaki dalgalanmalar ve hammadde ve lojistik maliyetlerindeki artış nedeniyle ısıtma ürünlerinin fiyatları% 25 artabilir. Savaş sebebiyle üreticiler Türkiye’de metal satın alıyorlar.

Ancak günümüzde ithal ürünlerin temininde sorunlar yaşanmaya da devam etmektedir.

Epicenter basın servisi tarafından yayınlanan mesajda, “Rusya Federasyonu’nun saldırısı nedeniyle, Ukrayna limanlarının hiçbiri çalışmıyor, bu da alıcılara stratejik malların tedarikini önemli ölçüde zorlaştırıyor. Ancak, Epicenter ısıtıcı kıtlığını önlemek için maksimum düzeyde çalışıyor.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ağustos ayının ortalarında, Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, başkentte kışın ısınmanın daha kötü olacağı konusunda uyarmış ve Kiev sakinlerini ısıtıcılar ve battaniyeler stoklamaya çağırmıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com