Ukraynalılar için mobil pasaport başvuru hizmeti İstanbul’da da çalışmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’de Ukraynalıların pasaport ve kimlik kartlarını konsolosluklar dışında da alabileceği iki mobil ofisi İstanbul’da hizmete girdi.

“Pasaport hizmeti” sembolüne sahip özel donanımlı beyaz minibüslerde verilen hizmet Ukrayna Devlet Göçmenlik Dairesi tarafından yurtdışındaki bir hizmeti olup İstanbul’da da Ukraynalılardan gelen belge başvurularını kabul etmeye başladılar.

Mobil ofisler Airport Alışveriş Merkezi otoparkında hizmet vermektedir. (Londra Asfaltı E-5 Karayolu Üzeri, Airport AVM, 34158 Bakırköy/İstanbul).

Mobil ofislerde Ukraynalılar aşağıdaki hizmetleri alabilmektedir:

  • bir kimlik kartı veya pasaport başvurusu (kaybolan veya çalınan bir pasaportun değiştirilmesi dahil);
  • bir kimlik kartının veya pasaportun değiştirilmesi (son kullanma tarihi, bilgi değişikliği, kullanıma uygun olmama ile bağlantılı olarak);
  • 1994 model iç pasaportun plastik kimlik kartı ile değiştirilmesi (talep üzerine veya uygun olmaması durumunda);
  • yabancı pasaport ve kimlik kartının eşzamanlı olarak verilmesi.

Mobil komplekslerdeki hizmetler için nakit ödeme kabul edilmemekte olup online bir hizmet yardımıyla yerinde yapılmaktadır. Bunun için kişilerin yanında bir akıllı telefon, banka kartı olmalıdır.

Başvurular hem randevu hem de ilk gelen alır esasına göre Pazartesi- Cumartesi arasında sabah 9’dan akşam 6’ya kadar yapılmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com