ISW: İran askeri personeli, Rusya’nın Ukrayna sivil tesislerine düzenlediği saldırılarda doğrudan yer alıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moskova, Tahran ile ilişkilerini Ukrayna’ya askeri destek sağlamak için kullanmaya devam ediyor. İran personeli, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’daki sivil altyapıya saldırmasına doğrudan yardım ediyor.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) raporlarına göre İranlı personeller, operatör ve eğitmen olarak hareket ederek Rusya’nın insansız hava araçlarını kullanmasını büyük olasılıkla destekliyor.

Analistler, İran’ın gemiler ve İran devlet uçakları kullanarak en az 18 uzun menzilli İHA’yı Rusya’ya kaçırdığını hatırlattı.

The Guardian’ın haberine göre bu sevkiyatlar, Shahed-131 ve 136’dan farklı olarak kara saldırısı kabiliyetine sahip ve yükleri hedefe ulaştırıp üsse geri dönmek üzere tasarlanmış 12 Shahed-121 ve 129 insansız hava aracını da kapsıyor.

Devrim Muhafızları’na bağlı Il-76 kargo uçaklarının düzenli olarak Rusya’ya uçması, Tahran’ın Moskova’ya sürekli olarak çeşitli malzemeler sağladığını düşündürttüğünü belirten analistler, “Bu veriler, Rusya’nın Ukrayna’da askeri ve teknolojik destek için İran’a güvenmeye devam ettiğini ve bazı İranlı personelin Ukrayna’da sivil altyapıya yönelik Rus saldırılarını doğrudan desteklediğini gösteriyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com