Stoltenberg: Ukrayna NATO üyesi olacak, ancak öncelik savaştaki zaferi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg'in, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusuna tepkisi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e göre Ukrayna, Kuzey Atlantik İttifakı’nın bir üyesi olacak, ancak şimdilik ana öncelik, Rusya ile savaştaki zaferidir.

Bir basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “Ukrayna’nın İttifak’ın bir üyesi olacağını defalarca tekrarladık, ancak şimdi asıl odak noktası Ukrayna’nın savaşı kazanması, çünkü bütünleşmenin tek yolu Ukrayna’nın egemen ve bağımsız bir devlet olarak zaferini sağlamaktır.” dedi.

Şu anda NATO müttefiklerinin acil görevinin, Ukrayna’nın Rus işgalcileri püskürtmek için ihtiyaç duyduğu silahları almasını sağlamak olduğunu kaydeden Genel Sekreter, NATO’nun Ukrayna ile uzun vadeli bir ortaklık üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi. Bu, güvenlik ve savunma reformu alanında birlikte çalışabilirliği geliştirmek için Ukrayna’nın Sovyet dönemi silahlarından, doktrinlerinden, standartlarından NATO standartlarına geçmesine yardım edilmesi gerçeğinde kendini göstermektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com