Rusya’nın Kiev’e gece saldırısı: detaylar ortaya çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'nın Kiev'e gece saldırısı: detaylar ortaya çıktı

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin bildirdiğine göre, 29-30 Aralık gecesi Rusya Federasyonu, İran yapımı Şehit-131/136 kamikaze insansız hava araçlarıyla Ukrayna’ya saldırdı. Hava Kuvvetleri’ne göre, 7 kamikaze dronu Kiev’e gidiyordu. Toplamda 16 insansız hava aracının tamamı imha edildi.

Kiev OVA başkanı Aleksey Kuleba, bölgedeki altyapı tesislerine isabet olmadığını kaydetti. Enkazlardan birisi Holosiivskiy semtindeki bir idari binaya düştü, can kaybı bulunmamaktadır.

İHA’ların Ukrayna’ya güneydoğu ve kuzey yönlerden geldi. Düşman, Ukrayna’nın hava savunma sistemini aşmak için Dinyeper kanalını kullanmaya çalıştı.

Hava Kuvvetleri tarafından yayınlanan mesajda “16 kamikaze insansız hava aracının tamamı, “Doğu” ve “Merkez” hava komutanlıklarının kuvvetleri ve araçları ile Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin diğer bileşenlerinin hava savunma birimleri tarafından imha edildi.” denildi.

Rusya birkaç aydır Ukrayna şehirlerini ve kritik altyapı tesislerini vurmak için İran insansız hava araçlarını kullanıyor. Rusya Federasyonu’nun İran’dan ilk toplu İHA’ları 2022 yazında teslim aldığı biliniyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com