Budanov, Rusların Bakhmut’u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Budanov, Rusların Bakhmut'u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Herson’un işgalinin sona ermesinden bu yana Ukrayna güçleri, Bakhmut çevresinde Rus birlikleriyle şiddetli çatışmalar veriyor. Düşman, doğudaki diğer kalelere giden yolu açacağı için bu şehri ele geçirmek için çok hevesli.

BBC ile yapılan bir röportajda Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürü Kirilo Budanov, Rusya’nın Bakhmut’un ele geçirmesinin, Ukrayna’nın ikmal hatlarını bozacağını ve Kramatorsk ve Slovyansk da dahil olmak üzere doğudaki diğer Ukrayna kalelerine ilerlemenin yolunu açacağını söyledi.

Budanov’a göre, bu şehre yapılan saldırı “Wagner” grubu tarafından yönetiliyor.

Wagner kurucusu Yevgeniy Prigozhin‘in, üst düzey Rus yetkililer arasındaki rekabetin ortasında “siyasi bir ödül” olarak şehri ele geçirmek istediğine inanılıyor.

Budanov geçtiğimiz günlerde Rus komutanlığı ve paralı askerlerinin Şoygu’ya karşı birleştiğini söylediğini de hatırlatmak gerekiyor.

Ukrayna ordusu, Bakhmut’un artık çoğunlukla Wagner’ın faaliyet gösterdiği bir savaş tiyatrosu olduğunu açıklıyor, ancak Şoygu, kısa süre önce “Vatansever” askeri grubunu Wagner askerleri ile rekabet için Donbass’a gönderdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com