Yermak: Ukrayna savaşı her an bitirmeye hazır; ama bir şartı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Rusya ile savaşı her an bitirmeye hazır, ancak bunu yalnızca Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından önerilen barış formülünde belirtilen koşullar altında yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey YermakYapmalıyız ve yaptığımız da bu: daha güçlü hale gelmek, topraklarımızı işgalden kurtarmaya sonuna kadar devam etmek. Ve barışı yeniden sağlamak, ancak 10 maddede açıkça tanımlanan Ukrayna şartlarına göre barış formülündedir. (Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Bali’deki G20 zirvesinde açıkladığı formülü kastederek)” dedi.

Yermak, Ukrayna barış formülünün başta ABD olmak üzere ana ortaklar tarafından desteklendiğini kaydederek, Ukrayna’nın bu planların uygulanması üzerinde çalışmaya devam ettiğini de belirterek “Bir yandan mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer yandan bugün dünyaya Ukrayna’nın bu savaşı her an bitirmeye, ancak Ukrayna’nın şartlarıyla bitirmeye hazır olduğunu göstermemiz gerekiyor” dedi.

Ukrayna’nın barış formülünün radyasyon, nükleer, gıda ve enerji güvenliği garantilerinin yanı sıra Rus birliklerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesini içerdiğini hatırlatmak gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com