Beyaz Rusya topraklarına roket düştü, Minsk Ukrayna’yı suçladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: BELTA

29 Aralık sabahı Beyaz Rusya’nın Brest bölgesindeki Gorba.a köyü yakınlarına S-300 hava savunma sisteminden bir füze düştü.

Belarus Gayun” izleme grubu tarafından “Füzenin vurulup düşürülüp düşürülmediği veya kendi kendine mi düştüğü hala bilinmiyor. Yerel kaynaklara göre füze, Brest bölgesinin İvanovo semtindeki bir tarlada bulundu. Yayınlanan resimlere bakılırsa, bunlar S-300 hava savunma sistemine ait bir füzenin parçaları.” denildi.

Lukaşenko yanlısı medya, Ukrayna S-300 füze kompleksine ait bir füzenin Beyaz Rusya topraklarında kaydedildiğini yaymaya başladı. Aleksandr Lukaşenko olaydan hemen haberdar edildi.

Hükümet yanlısı Belarus medyası, olayın iki versiyonunun değerlendirildiğini yazıyor:

  • Beyaz Rusya topraklarına füze saldırısı.
  • Füze, Beyaz Rusya’nın hava savunma sistemlerinin çalışması sonucunda düşürüldü.

Belarus hükümet yanlısı yayınlar da füzenin Ukrayna’dan atıldığını yazmaya başladı.

Belarus Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı dün öğleden sonra yaptığı açıklamada Belarus hava savunmasının Ukrayna’ya ait bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı.

Bakanlık, “Doğrulama tedbirleri sırasında enkazın Ukrayna topraklarından fırlatılan S-300 uçaksavar güdümlü füzeye ait olduğu tespit edildi. Askeri daire, yakın gelecekte olayın ayrıntılı detaylarını açıklayacak.” şeklinde bildirdi.

Foto: BELTA

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com