Ukraynalıların çoğunluğu, Moskova Patrikhanesi’ne bağlı kiliselerin tamamen yasaklanmasını destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev-Peçerska Lavra, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bir manastırı olarak tescil edildi

Aralık 2022’de Ukraynalıların %78’i devletin Moskova Patrikhanesi’ne (MP)bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin (UOC) faaliyetlerine bir dereceye kadar müdahale etmesi gerektiğine inanıyor. Özellikle %54’ü, bu kilisenin Ukrayna’da tamamen yasaklanması gerektiğine inanıyor.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü (KIIS) tarafından yapılan ankete göre, diğer bir %24’lük kısım, tam bir yasağı içermeyen, ancak devlet denetimi ve kontrolü kurulmasını içeren biraz daha yumuşak bir yaklaşımdan yana.

Yanıt verenlerin yalnızca %12’si MP’ye bağlıUOC’nin işlerine müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyor, ancak yalnızca belirli olası suç vakaları soruşturulmalı.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü, 4-27 Aralık 2022 tarihlerinde 1,010 katılımcı arasında kendi anketini gerçekleştirdi. Ankette, Rusya’nın işgal ettiği Kırım ve Donbass toprakları ile 24 Şubat 2022’den sonra yurtdışına giden vatandaşlar hariç tutuldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com