Podolyak: Rusya’nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı danışmanı Mikhail Podolyak, Rusya’nın dünyada terörizme devlet sponsoru olarak tanınmasının ekonomik fırsatlarını zaten önemli ölçüde sınırladığını söyledi.

Podolyak, ülke çapında yapılan bir teleton yayınında “Bu, Rusya’nın özellikle diplomatik düzeyde çeşitli düzeylerde diyalog yürütme yeteneğini önemli ölçüde sınırlıyor. Ancak ben bunu daha geniş olarak ele almak istiyorum. Rusya Federasyonu’nun terörü destekleyen bir devlet olarak tanınması, Rusya’nın ekonomik fırsatlarını da önemli ölçüde sınırlıyor.” diye söyledi.

Bugün Rusya’nın ekonomik egemenliğini fiilen kaybetmiş durumda olduğunu ve uçak tamiri gibi durumlarda başka bir ülkeden ve hatta özel üreticilerden önemli teknolojik ürünleri doğrudan satın alamadığını örnekleyen Podolyak “Yani bugün sadece aracılar aracılığıyla bir yerden bir şeyler satın alabiliyor ve terörün devlet sponsoru statüsü bu aracıları bile ortadan kaldırıyor. Ve geriye sadece suç aracıları kalıyor. Ve bu farklı fiyatlandırma, fırsatlar, uluslararası denetçiler tarafından sürekli izleme, vb” dedi.

Rus ordusunun seferberlik ilanının ardından bine yakın Kırım Tatarı Türkiye’ye gitti

Terörü destekleyen bir devlet statüsü, Rusya Federasyonu ile diyalog yürütmek isteyen ülkelerin sayısını sınırlayacağını da vurgulayan Podolyak “Avrupa’da terörü destekleyen devlet veya terör devleti olarak tanınan bir ülkeyle diyalog yürütecek şu ya da bu devletin itibar kayıplarından bahsetmiyorum. Şu anda, özellikle de yaptırımlar konusunda tarafsız bir pozisyon alan ülkeler. Bu ülkeler Rusya Federasyonu ile belirli ekonomik ilişkilerin gerekli olup olmadığını uzun uzun düşünecek” dedi.

Podolyak ayrıca, Ukrayna’nın şu anda kilit görevlerinden birinin Rus devlet şirketi Rosatom’a yaptırımlar getirmek olduğunu kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com