Poroşenko: Ukrayna Ortodokslarını tek bir kilisede birleştirmek için başlatılan çalışmalar tamamlanmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Poroşenko: Ukrayna Ortodokslarını tek bir kilisede birleştirmek için başlatılan çalışmalar tamamlanmalı

Ukrayna’nın beşinci cumhurbaşkanı (2014-2019), “Avrupa Dayanışma” partisinin lideri ve milletvekili Petro Poroşenko, Anayasa Mahkemesi’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin (Moskova Patrikhanesi) yeniden adlandırılmasına ilişkin yasaya ilişkin kararını memnuniyetle karşıladı ve yetkililere çağrıda bulundu. 2018’de başlatılan çalışmalara devam edilmeli ve Ukrayna Ortodokslarının Ukrayna Kilisesi’ndeki birliği teşvik edilmelidir.

Poroşenko “Sonunda ve üç yıldan fazla bir gecikmeyle, Anayasa Mahkemesi Moskova kilisesinin gerçek adına ilişkin yasamızın Ukrayna yasalarına uygun olduğunu kabul etti. Akıllıca bir karar için tebrikler!” diyerek “Ukrayna ve Ukrayna halkı üç yıldır Ukrayna Ortodoksluğundaki durumun Fener Patriği’nin Tomos’una uygun hale getirilmesini bekliyor. Moskova Kilisesi Ukrayna kılığına girmemeli, işgalcinin kilisesinin yeri ülkemizde yoktur. Yürütme makamları 2018’de başlayan çalışmaları tamamlamalı ve Ukraynalı Ortodoksların Ukrayna Kilisesi’nde birleşmesini desteklemeli” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com