Pentagon, ATACMS füzelerini Ukrayna’ya devretmeye hazır olduğunu duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD'li senatörler Biden'ı Ukrayna'ya uzun menzilli ATACMS füzeleri sağlamaya çağırdı

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Joe Biden’ın transferini onayladığı anda Ukrayna’ya misket bombalarıyla donatılmış uzun menzilli ATACMS füzelerinin bir kısmını sağlamaya hazır.

Bloomberg’e göre Satın Almadan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Doug Bush mesajında “Ordu, misket bombalarıyla donanmış uzun menzilli ATACMS füzelerinin bir kısmını, Başkan Joe Biden bunların transferini onaylar onaylamaz Ukrayna’ya göndermeye hazır.” şeklinde ifade etti.

Yetkiliye göre ABD, Ukrayna’nın hangi ATACMS füzelerini alacağının kararını vermiş durumda. Ordunun nakil için uzun süredir hazır olduğunu, onayla birlikte hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini belirtti.

Bush, “Başkan bunu yapmaya karar verdiğinde biz hazırız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com