Ukrayna, Bağımsızlık Günü’nü tüm dünyayla birlikte kutlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Enstitüsü ile birlikte Ukrayna Bağımsızlık Günü’nü online bir format içerisinde düzenleyeceği programla tüm dünya ile birlikte kutlayacak.

Ukrayna Kiev Meydan Heykel

Ukrayna Bağımsızlık Bildirgesi 24 Ağustos 1991 tarihinde yayınlanmıştı. 2004 yılından beri 24 Ağustos günü modern Ukrayna Devleti’nin Bağımsızlık Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca 23 Ağustos günü Ukrayna Bayrak Günü olarak kutlanmaktadır. Normal şartlarda, her yıl olmasa bile bir askeri geçit törenini içeren törenlerin yapıldığı bu günde, pandemi nedeniyle online bir program hazırlandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından “Bu yıl, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Enstitüsü ile birlikte, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nün dünya çapında kutlanması için özel bir format hazırladı: büyük bir online maraton olacak.” denildi.

6 saat sürmesi planlanan maratonun dili İngilizce olacak. Program Ukrayna’nın resmi Facebook sayfasında ve Ukrayna büyükelçiliklerinin sayfalarında yayınlanacak. Dünyanın her yerinden izleyiciler kutlamaya katılabilecek. Yayın Kiev saatiyle 04:00, 10:00 ve 17:00’de başlayacak şekilde üç aşamalı olarak planlanmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com