Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna’ya yönelik saldırılarını artırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, kamikaze dronlarla Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırıyor

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Albay Yuriy Ignat’a göre Rusya son dönemde Ukrayna’ya saldırmak için kamikaze drone’ları daha aktif kullanmaya başladı. Bunun birkaç nedeni var.

Ignat, yardım kampanyası sırasında yaptığı açıklamada hem İran yapımı kamikaze dronların hem de füzelerde yerleşik teknolojilerin Batılı olduğuna dikkat çekerek “İran kamikaze dronlarıyla saldırılar neden artıyor? Çünkü daha kolay, daha doğrusu, daha ucuz. Bu nedenle saldırı İHA’larının üretimine odaklandılar. Füzelerin hızlı bir şekilde üretilmesi mümkün olmayacak. Üstelik yaptırımlar güçlendirilirse bu daha da zor.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Füzelerin sözde etkisiz olduğu varsayılmaması gerektiğini de vurgulayan Ignat “Füze doğru, uzun ve hızlı bir şekilde uçuyor. Ve onu düşürmenin daha kolay olduğunu söyleyemem. Her şey deneyim ve belirli bir bölgedeki güç ve araçlarla ilgili. Bugün hava savunması kritik altyapıyı korumaya odaklanıyor, nüfusu bir milyondan fazla olan şehirlerin askeri tesisleri ve düşman tarafından saldırıya uğrayan diğer şehirler. Düşmanın potansiyel olarak daha sık saldırması gereken yerlerde, daha fazla güç ve araç orada yoğunlaşacaktır.” dedi.

Daha kapsamlı bir anlayış için Kiev örneğini vererek “Bu savaş sırasında (başkent) kaç darbe aldı? Tam da bu nedenle füzelerin düşürülmesinin daha kolay olduğu düşünülemez. Hem şehitlerin hem de füzelerin düşürülme yüzdesi yaklaşık olarak aynıdır. Bunlar farklı türde hava hedefleri her biri için şu veya bu şehirde çalışması gereken kendi askerler ile araçlarımız var” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com