Podolyak, Ukrayna’nın “barış formülünün” bileşenlerini değiştirmeyeceğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna “barış formülünün” alternatifi olmadığına, aksi takdirde bunların Rusya’nın iştahını artıracağına ve Ukrayna’ya yeniden saldıracağına inanıyor.

Podolyak yalnızca tüm bölgelerin işgalden kurtarılması Ukrayna için yeterli bir zafer olmayacağını, aynı zamanda saldırganlığın tekrarlanmasını imkansız kılacak koşulların yaratılmasının bir zafer olacağını söyledi.

Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Podolyak “Sık sık şu soruyu duyuyoruz: Ukrayna’nın hedefi nedir ve neyi zafer olarak görüyor? İşte cevap. Ukrayna’nın stratejik hedefi, toprakların koşulsuz geri almasına ek olarak, saldırganlığın gelecekte tekrarlanmasını imkansız kılan koşullar yaratmaktır. Tersine, bazı Batılı gözlemcilerin düşündüğü gibi, Rusya’nın toprak ilhaklarının sabitlendiği ve Ukrayna’nın NATO üyeliği olmadan (çünkü savaş bitmedi) herhangi bir “savaşı dondurma senaryosu”, Moskova’yı iştahını artırmaya ve kısa bir aradan sonra savaşa geri dönmeye teşvik edecektir. Bu nedenle Ukrayna’nın Barış Formülünün alternatifi yok: ordunun güçlendirilmesi, silah ikmalinin hızlandırılması, bölgenin işgalden arındırılması, Rusya’da rejim değişikliği, yeni hükümetten tazminat ve savaş suçlularının zorunlu olarak cezalandırılması.” dedi.

Vladimir Zelenskiy’nin “Barış Formülü” Bileşenleri

Zelenskiy, 9 Aralık 2022’de TRT World Forumu 2022 katılımcılarına yaptığı bir konuşmada, ulusal “barış formülünün” bileşenlerini şu şekilde sıraladı:

  • radyasyon ve nükleer güvenlik garantileri;
  • gıda güvenliği garantileri;
  • enerji güvenliği garantileri;
  • Rus füze terörünü durdurmak;
  • tüm mahkumların serbest bırakılması için garantiler;
  • sınırdışı edilen tüm Ukraynalıların iadesi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com