İstihbarat, Ukraynalıları Bağımsızlık Günü’nde olası Rus füze saldırılarına karşı uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, dün Ukrayna'ya rekor sayıda füze fırlattı

Rusya, 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde düşmanın kutsal tarihlere olan ilgisi nedeniyle provokasyonlara başvurabilir.

Bu, Obozrevatel.com ile yaptığı röportajda Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü temsilcisi Vadim Skibitskiy 24 Ağustos’ta Rusya Federasyonu’nun başka bir füze terör eylemi gerçekleştirebileceğini belirterek “Tabii ki Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü’nde saldırgan Rusya başka bir füze terörü eylemine başvurabilir. Bu bir gün önce veya sonra olabilir. Veya birkaç gün ve birkaç dalga halinde de sürebilir. Aslında bunun Ukraynalıları şaşırtacağını da düşünmüyorum.” dedi.

Vatandaşlara yönelik tavsiyelerin, büyük çaplı bir savaşın tüm dönemi boyunca geçerli olanlarla aynı kaldığını vurguladı: bir alarm duyarsanız, sığınağa gidin!

Skibitskiy, Rusların da uyanık olmaları ve “pamuğa” alışmaları gerektiğini ima ederek “Ukrayna şehirlerinde değil, Rusya’da herhangi bir gün olduğu gibi Bağımsızlık Günü’nden önce de endişelenmeli, çünkü işgalciler topraklarımızda olduğu sürece Moskovitler Ukrayna askeri istihbaratından huzurlu bir yaşam göremeyecek veya hissedemeyecek.” dedi.

24 Ağustos 2022’de Ukrayna’nın tüm bölgelerinde ve Kiev’de toplam 189 hava uyarısı verilmişti. 58 yerleşim yeri bombalanmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com