AB kısıtlamasına rağmen, Almanya, Ruslara 32 bin ulusal vize verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Almanya, Şubat 2022’den bu yana Rusya vatandaşlarına yaklaşık 32 bin ulusal vize ile 51 bin Şengen vizesi verdi.

ShengenVisaInfo tarafından Rusların girişine yönelik bu sayıda iznin, bazı AB ülkelerinin güvenlik hususları ve kısıtlamalarına rağmen Almanya tarafından verildiğini bildirildi.

Almanya, Rusya vatandaşlarına vize ve oturma izni vermek için daha az katı kurallar uyguluyor. Şubat 2022’den bu yana Alman konsolosluklarının Ruslara yaklaşık 32 bin ulusal vize verdiği öğrenildi.

Esas olarak ulusal vizeler, Almanya topraklarına 90 gün geçerli Şengen vizesi ile giren Rusya vatandaşları tarafından alındı. Bu sürenin bitiminden sonra Ruslar, ülkede daha uzun süre kalmalarını ve iş bulmalarını sağlayan ulusal vize başvurusunda bulundu.

Şubat 2022’den bu yana Rusya Federasyonu vatandaşlarına verilen normal Şengen vizesi sayısı, ulusal vize sayısının neredeyse iki katıdır. Şengen vizesine sahip Ruslar Almanya’ya ve Şengen bölgesinin parçası olan diğer tüm ülkelere girebilirler.

2022’de Almanya, çoğu gazeteciler, insan hakları savunucuları ve Ukrayna’ya yönelik saldırganlığa karşı alenen konuşan kişiler olmak üzere Ruslara da insani vizeler verdi. Toplamda, Ruslar bu şekilde 1,665 insani vize aldı.

Ruslara diğer Şengen ülkelerinde de çok sayıda vize verildi. Örneğin, üç AB ülkesi Rus vatandaşlarına verilen tüm vizelerin %60’ını oluşturuyor: Finlandiya (105,323 vize), İspanya (154,450 vize) ve İtalya (103,099 vize).

Ayrıca Yunanistan (61,840), Fransa (55,285), Almanya (38,809) ve Macaristan (25,081).

Resmi veriler, Rus vatandaşları için ret oranının %10.2 olduğunu gösteriyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com