İngiliz istihbaratı, Putin yeni isyanlardan korkuyor ve Rus Muhafızlarını silahlandırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Kremlin, Ukrayna’daki savaşın arka planında meydana gelebilecek isyanlar ve diğer iç ayaklanmalara karşı Rus Muhafızlarını güçlendiriyor.

İngiliz Britanya istihbaratı tarafından bildirildiğine göre Rusya Federasyonu lideri Vladimir Putin‘in 4 Ağustos’ta Rus Muhafızlarının ağır silahlarla donatılmasına imkan verecek yasayı imzaladığı kaydedildi.

İngiliz istihbaratında da vurgulandığı gibi bu, Kremlin’in Rus Muhafızlarını rejim güvenliğinin temel direklerinden biri olarak gördüğünü gösteriyor.

Mesajda “200.000’e yakın ön cephe askeriyle genişleyen bir örgüt olan Rosgvardiya, modern haliyle 2016’da kuruldu ve başında Putin’in eski koruması Viktor Zolotov bulunuyor. Kuvveti güçlendirme kararı, Haziran 2023’teki başarısız Wagner isyanından sonra alındı.” denildi.

Zolotov’un, kuvvetlerinin Wagner’ın isyanı sırasında “mükemmel” performans gösterdiğine dair açıklamasına rağmen, Rus Muhafızlarının herhangi bir etkili eylemde bulunduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını da eklediler.

Aynı zamanda bu yapı, tam olarak iç güvenliğe yönelik bu tür tehditleri bastırmak için oluşturulmuştur.

İngiltere istihbaratı,”Zolotov daha önce ağır teçhizatın topçu ve saldırı helikopterlerini içermesi gerektiğini önerdiğinden, bu hareket Kremlin’in rejimin güvenliğini sağlamak için kilit kuruluşlardan biri olarak Rosgvardiya için kaynakları ikiye katladığını gösteriyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com