Ukrayna, Türkiye ile İHA üretimine ilişkin yeni bir mutabakat zaptı imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Türkiye ile İHA üretimine ilişkin yeni bir mutabakat zaptı imzaladı

Ukrayna Strateji ve Sanayi Bakanı Aleksandr Kamişin, Türk Bayraktar insansız hava araçlarının üretimi için fabrika inşaatı hakkında konuştu ancak ayrıntıları açıklamıyor

Ukrayna’da Türk firması Baykar’ın özellikle Bayraktar insansız hava araçları üretecek fabrikasının inşaatı sürüyor. Stratejik Sanayı Bakanı Aleksandr Kamişin teleton yayınında “Ukrayna’da konuşulan Bayraktar fabrikasından bahsedecek olursak, o zaman bu fabrikanın yapım çalışmaları çoktan başladı. Fabrika belgelerle değil, bizzat yapılmaya başlandı” dedi.

8 Temmuz Cumartesi günü Türkiye’de Ukrayna’daki İHA üretiminin geliştirilmesine ilişkin yeni bir muhtıra imzalandığını da duyuran bakan, anlaşmanın detaylarını da açıklamadı.

Kamişin, “Ukrayna’da silah üretimini artırmak için cumhurbaşkanı ve ekibiyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Ayrıca, yetkililerin Ukraynalı üreticilerin kendi insansız hava araçlarını yaratmalarına yardımcı olacak projeler üzerinde çalıştıklarını da açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com