Zelenskiy Ukrayna’da yeni bir resmi tatil ilan etti: Devlet Günü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, bin yıldan eski bir geçmişi olan bir devletin mirasçıları olduğunu belirterek Ukrayna Devlet Günü’nü kutlamaya başlayacaklarını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümü münasebetiyle yapılan resmi geçit töreninde yaptığı konuşmada Ukrayna Devlet Günü’nü ilan etti.

Ukrayna halkının bin yıldan fazla bir süre önce var olan devletin mirasçıları olduğunu kaydeden Zelenskiy Biz ünlü Kiev Rus hanedanından bugüne gelmiş genç bir ulusuz: Ukrayna. Kuruculardanız. Bir tür vaftizci. Cesur bir aile. Bilge bir tür. Kazak ailesi. Biz yetim ya da yeni gelmiş birileri değiliz. Avrupa’nın merkezindeki güçlü bir devletin torunlarıyız. Bunu sadece hissetmemeliyiz. Buna göre davranmalıyız.” diyerek;

“Ukrayna Devlet Günü’nü kutlamaya başlıyoruz. Kiev’in kuruluş yılını başlangıç noktası olarak görüyoruz. Kievan Rus başkenti: Ukrayna, sebepsiz değil, her şeyin başladığı şehir olarak adlandırılıyor. Burada Ortodoksluk başladı, burada yasal halefi modern Ukrayna dili olan Eski Slav dilinin başlangıcı oldu. Devletliğimiz burada başladı. Devletliğimizin geliştiği gün: Ukrayna – Kiev Rus Vaftiz Günü’nde devletimizin doğuşunu kutlayacağız. Ve bugün tüm bunlara karşılık gelen bir kararname imzalıyorum.” diye devam etti.

Ukrayna Bayrak Günü dünyanın farklı yerlerinde nasıl kutlanıyor? (video)

28 Temmuz’un Ukrayna Devlet Günü olarak kutlanması konusunda bir yasa tasarısını parlamentoya gönderdiğini belirten ZelenskiyUkrayna Devlet Günü’nün kutlanmasına ilişkin bir kararname imzaladım ve sizler için bir tatll günü ilan eden bir yasa taslağı sunuyorum.” dedi.

Yasa tasarısı parlamentodan geçtikten sonra Ukrayna’da 28 Temmuz bir tatil günü olacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com