Zelenskiy: Savaşın sonunda Rusya gemisiz kalabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'nın tam teşekküllü bir hava kalkanına ihtiyacı var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Karadeniz’e hakim olmak için füze ateşleyerek Ukrayna’ya erişimi engellemeye devam ederse, Ukrayna’nın da aynısını yapacağını söyledi.

Zelenskiy, Arjantin La Nacion gazetesi tarafından yayınlanan röportajda “[Rusya] Karadeniz’i, karasularımızı kapattı, bombaladı, bloke etti, deniz taşımacılığına veya tahıl taşıyan gemilere fırsat vermedi. Bu nedenle Ukrayna’nın karasularında ürün ithal ve ihraç etme hakkına sahip olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Eğer bir abluka varsa, o zaman Ukrayna sularımızdaki ablukayı sona erdirmenin başka bir yolunu bulmalıdır. Rusya, Karadeniz’e hakim olmaya ve ablukaya füzeler atarak devam ederse, o zaman Ukrayna da aynısını yapacaktır ki bu adil bir savunmadır. Ateş etmeye devam ederlerse belki çok silahımız yok; ancak bunu sürdürürlerse savaşın sonunda gemileri bitmiş olabilir. Satrançta buna çıkmaz denir, çünkü Rusya kazanamaz… Bu nedenle Ukrayna, sivil halkımıza, tahıl komisyoncularımıza yönelik herhangi bir saldırıya kesinlikle cevap verecektir. Bunların herkesi etkilememesi gerektiğini göstermek istiyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com