Lviv’de bir tondan fazla eroinle yakalanan Türk vatandaşları hapse mahkum edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv’de, bir tondan fazla eroini Pakistan’dan getirterek Ukrayna üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine kaçırmak için bir plan düzenleyen dört Türk vatandaşı 7 ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Lviv bölgesi Savcılığının Bilgi Politikası Departmanı tarafından verilen bilgiye göre, mahkeme, Lviv’de toplam değeri yaklaşık 2.3 milyar UAH olan 1 tondan fazla eroin depolayan dört kaçakçıya ceza verdi.

Savcılar mahkemede dört Türk vatandaşının Pakistan’dan getirilip Ukrayna üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçirilecek büyük ölçekli bir uyuşturucu kaçakçılığı planı düzenlediğini kanıtladı.

Odessa limanına toplam ağırlığı 1 tondan fazla olan uyuşturucu içeren bir kargo teslim edildi. Sınırları rahat geçebilmek için uyuşturucuları pirinç çuvallarının içine sakladılar.

Gümrük işlemlerinin ardından kargo Lviv’de bir depoya taşındı. Daha sonra hükümlüler, uyuşturucuları diplomatik kargo kisvesi altında Avrupa’ya nakletmeyi planladılar.

Lviv Bölgesi Güvenlik Servisi sözcüsü Roksolana Yavorska bir basın toplantısında “2020’nin sonunda SBU, Lviv bölgesi topraklarında AB’ye bir tondan fazla eroin kaçırmaya çalışan ulusötesi bir organize suç grubunun tutuklandığını bildirdi. Failler bugün 7 ila 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı” dedi.

Lviv Bölge Savcılığının kamuya açık iddianamesine göre, dört yabancı da özellikle büyük miktarlarda uyuşturucu kaçakçılığı yapmak ve bunları satış amacıyla yasadışı olarak elde etmek, depolamak ve taşımaktan suçlu bulundu. Mahkeme, mal varlıklarına el konulmasıyla 7 ila 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar, karar kesinleşene kadar tutuklu kalacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com