Johnson, Putin’in çatışmayı genişletmeye çalışacağı konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, son zirvede G7 ülkelerinin liderlerinin, Ukrayna’ya, Rusya ile savaşında bir fark yaratması için ihtiyaç duyduğu stratejik dayanıklılığı vermeyi kabul ettiğini söyledi.

Daha önce, İngiltere Genelkurmay Başkanı General Sir Patrick Sanders‘ın İngiltere’nin “1937 anıyla” karşı karşıya olduğu sözleri ve İngiltere’nin Rusya ile savaşa hazırlanıp hazırlanmadığı sorulduğunda Johnson, “Buna geleceğini sanmıyorum” yanıtını verdi. Johnson, liderlerin çatışmayı sınırlamak için “açıkça” çok sıkı çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kremençug’ta roketli saldırıda ölenlerin sayısı 18’e yükseldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in çatışmayı genişletmeye çalışacağı konusunda uyarıda da bulunan İngiltere başbakanı demecinde “Putin ve Kremlin çatışmayı büyütmeye çalışacaklar ve bunun NATO ile Rusya arasında bir şey olduğunu söyleyecekler. Bu hiç de değil. Bu, bağımsız, egemen bir ülkenin işgali ile ilgili. Bu, batının ve Ukrayna’nın tüm dostlarının onlara kendilerini korumaları için gereken desteği vermesiyle ilgili.” dedi.

Zirvede, G7 liderleri Ukrayna devletine süresiz askeri ve mali destek konusunda anlaştılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com