Kremençug’ta roketli saldırıda ölenlerin sayısı 18’e yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus birliklerinin Kremençug’daki Amstor alışveriş ve eğlence merkezine düzenlediği füze saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi. Bunlardan biri hastanede öldü.

Devlet Acil Servisi raporunda “Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, hasarlı bina yapıları ağır mühendislik ekipmanları ve küçük çaplı mekanizasyon yardımı ile sökülüyor. Alışveriş merkezinin bombalanması sonucu 1’i hastanede olmak üzere 18 kişi hayatını kaybetti” denildi.

Johnson, Fransa ve Almanya’dan Ukrayna’ya daha fazla silah vermesini talep edecek

59 kişi yaralanarak hastaneye kaldırılırken, 25’i Kremenchug’daki yoğun bakım hastanesine yatırıldı.

Kremençug’da alışveriş merkezine yapılan Rus saldırısının kurbanları için üç günlük yas ilan edildi

28-30 Haziran tarihlerinde Kremençug’a yapılan füze saldırısında hayatını kaybedenler için yas ilan edildi.

Kremençug Belediye Başkanı Vitaliy Maletskiy “Bugün Ukrayna’da Anayasa Günü. Ancak Kremençug’da bayraklar yarıya indirilecek. Bu günlerde herhangi bir eğlence etkinliği düzenlemek yasaktır. Kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına en içten taziyelerimi iletiyorum. Yaşananlar, Kremençug’un modern tarihindeki en büyük trajedidir. Kremençug halkı, savaştan ve sivillere yönelik saldırıdan sorumlu olanların adalet önüne çıkarılmasını talep ediyor. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com