Belçika’dan, Ukrayna için büyük miktarda Leopard1 tankı satın alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İlk partinin Almanya ve İtalya üzerinden Ukrayna’ya gönderileceği bildirildi. Adı açıklanmayan ülkelerden biri Ukrayna ordusuna mümkün olan en kısa sürede teslim etmek için Belçikalı OIP Land Systems şirketinden büyük miktarda Alman Leopard 1 tankı satın aldı.

Belçikalı Business AM’nin bildirdiğine göre, ülkelerden biri, büyük onarımların ardından ilk partinin Almanya ve İtalya üzerinden Ukrayna’ya gönderileceği kaydedildi. Ayrıca tanklar yeni silah sistemleri ile donatılacaklar.

Bu tankları Ukrayna için hangi ülkenin satın aldığı şu anda bilinmiyor. Tankların kesin sayısı da bilinmiyor. Leopard1’in teslim edilmesi planlanan Tournai’deki depolarda sadece 50 civarında tankın olduğu biliniyor.

Bu partideki tüm Leopard tankların birkaç yıl önce tamamen hizmet dışı bırakıldığını ve onarımlar sonrasında gönderildiğini belirtmek gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com