AB’ye yasadışı yolla geçmek isteyen Türk, Suriyeli ve Çinli gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk, Suriyeli ve Çinli taksi ile sınıra giderken yakalandı. AB’ye yasadışı olarak girme niyetinde olan yabancılar, Lviv Sınır Müfrezesi askerleri tarafından gözaltına alındı.

Sınır muhafaza ekiplerinin olağan devriyesi sırasında Mshanets bölgesinde, dört yabancının bulunduğu bir taksi durduruldu. Yolcuların sorgulanması sırasında yolculuklarının amacını ve rotasını net bir şekilde belirtemeyen kişileri karakola götürdüler.

Sınır muhafızları daha sonra sınırı geçmek için geçerli vizeleri olmayan iki kişinin Türk vatandaşı, diğer iki kişininde Suriye vatandaşı olduğunu öğrendi.

Ayrıca, sınır muhafızları, yabancılardan birinin akıllı telefonunda bulunan haritada, rotayı ve bitiş noktasını tespit etti.

Ayrıca Nyzhankovychi şubesinin sınır muhafızları, devriye gezerken bir yolcu ile hareket halindeki başka bir taksiyi durdurdu. Kendisini Kazakistan vatandaşı olarak tanıtan yolcunun aslında aslında bir Çin vatandaşı olduğu ve Ukrayna’ya normal bir şekilde geldiği ortaya çıktı. Amacının AB ülkelerinden birine gitmeyi olduğu tespit edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com