Almanya, Ukrayna’ya yıllık destek için bir plan geliştirdi: 5 milyar avro ayrılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reuters: Rus ajanları Almanya'yı Ukrayna'ya karşı kışkırtmaya çalışıyor

Alman hükümeti, Ukrayna’ya yıllık 5 milyar avro tutarında askeri destek planladı. 2027 yılına kadar sağlanması planlanmaktadır. Hükümetin kararı Federal Meclis tarafından onaylanmalıdır.

Gelecekte Ukrayna bütçesine yardım olanaklarını genişletecek olan Ukrayna ile Almanya arasındaki işbirliğine ilişkin muhtıra, iki ülkenin maliye bakanları Sergey Marçenko ve Christian Lindner tarafından imzalandı. Bu belgeye göre Alman tarafı, Ukrayna’ya çeşitli alanlarda danışmanlık desteği sağlayacak. Özellikle gümrük politikası, mali piyasaların izlenmesi, devlet yatırımlarının yönetimi ve devlet teşebbüslerinin özelleştirilmesi alanlarında.

Marçenko “Zor zamanlarda bize çok yardımcı olan ve şimdi de yardımcı olmaya devam eden Ukrayna’nın gerçek dostu Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner’e teşekkür etmek istiyorum. (…) Ukrayna’nın bütçesine katkı ve askeri yardımla alakalı kendisine kişisel çabaları için de teşekkür etmek istiyorum. Bugün Ukrayna’ya desteğin daha da genişletilmesine olanak sağlayacak bir mutabakat zaptı imzaladık” dedi.

Buna karşılık Almanya Maliye Bakanı, ülkesinin Ukrayna’yı “gerektiği kadar” destekleyeceğini vurguladı. Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Ukrayna’yı 2027 yılına kadar desteklemek için askeri destek de dahil olmak üzere yıllık 5 milyar avro tutarında çok yönlü destek sağlayan bir program geliştirdiğini kaydetti.

Ukrayna’ya yardım

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, topyekun savaş sırasında ülkesinin Ukrayna’ya toplam 22 milyar avroluk yardım sağladığını söyledi. Bu miktarın 12 milyar avroluk kısmının askeri desteğe yönlendirilmiş olması dikkat çekicidir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com